בוטוקס לשלפוחית הרגיזה עם מחלה במערכת העצבים
למה קורית דליפת שתן בגלל השלפוחית הרגיזה במחלות של מערכת העצבים:
התפקיד העיקרי של שלפוחית השתן היא לאחסן שתן ולרוקן אותו בזמן ובמקום המתאים. כדי שזה יעבוד כמו שצריך המוח והשלפוחית חייבים לתקשר בצורה תקינה.
יותר מ-2.5 מיליון גברים ונשים בארצות הברית חיים עם דליפות שתן בגלל הקושרות למחלות מערכת העצבים כמו טרשת נפוצה, פגיעה בחוט השדרה, מחלת פרקינסון או שבץ. מחלות אלו עלולות לגרום נזק לקשרים בין המוח ושלפוחית השתן וכתוצאה מכך ישנה התנהגות לא תקינה של השלפוחית שהופכת להיות רגיזה ובמקרים קיצוניים יותר אף גורמת לדליפות שתן.
בוטוקס® לדליפות שתן הקשורות בשלפוחית הרגיזה בשל מחלות מערכת העצבים:
התוויות:
בוטוקס® היא תרופת מרשם להזרקה לתוך שרירי שלפוחית השתן:
• לטיפול בשלפוחית הרגיזה במבוגרים בני 18 ומעלה, כאשר תרופות (אנטיכולינרגיות או ביתא-3 אגוניסטים) לא הביאו להשפעה הרצויה או גרמו לתופעות לוואי.
• לטיפול בשלפוחית הרגיזה במבוגרים בני 18 ומעלה כתוצאה ממחלה במערכת העצבים, כאשר תרופות (אנטיכולינרגיות או ביתא-3 אגוניסטים) לא הביאו להשפעה הרצויה או גרמו לתופעות לוואי.
אסור בוטוקס® לטיפול בבריחת שתן , אם יש לך דלקת בדרכי שתן או שאתה לא יכול להשתין בכוחות עצמם ובדרך כלל לא משתמש בצנתור עצמי.
בשל הסיכון של אצירת שתן , רק חולים שהם מוכנים ומסוגלים לעשות בעצמך או עם העזרה של מישהו צנתור לאחר הטיפול עשויים להיות מועמדים לטיפול בוטוקס®.
המינון המאושר לשימוש במטופלים עם שלפוחית רגיזה עם רקע של מחלת העצבים - 200 יחידות.
בניסויים קליניים, 30.6% מהמטופלים (33/108) שקיבלו בוטוקס® לשלפוחית הרגיזה כתוצאה ממחלה במערכת העצבים נזקקו לצנתור בגלל אצירת שתן לאחר הטיפול בבוטוקס® במינון של 200 יחידות לעומת 6.7% מהחולים (7/104) שקיבלו פלצבו (אינבו). צנתור עצמי לסירוגין בממוצע לאחר הטיפול בבוטוקס® במינון של 200 יחידות (N = 33) היה 289 ימים (טווח 1-530 ימים) לעומת 358 ימים (טווח 2-379 ימים) בממוצע בחולים שקיבל פלצבו (n = 7).
בקרב החולים שלא צנתרו בעצמן בתחילת המחקר, רוב החולים עם טרשת נפוצה נזקקו לצנתור עצמי לסירוגין לאחר ההזרקה.
המינון של בוטוקס® לא ניתנת להשוואה מבחינת ההשפעה הטיפולית על השלפוחית למוצרים האחרים של רעלן הבוטולינום: דיספורט® או מיובלוק®. בינתיים רק תכשיר אחד – בוטוקס® מאושר ע”י רשויות מוסמכות לטיפול בשלפוחית הרגיזה.
מייד דווח/י לרופא על כל תגובה אלרגיות. תגובות אלו כוללות: גרד, פריחה, נגעים אדומים מגרדים , צפצופים, תסמיני אסתמה, סחרחורת או תחושת עילפון. תיידע/י את הרופא שלך ותפנה/י לבית החולים הקרוב אם את/ה חווה תסמינים אלו. לא ניתן יהיה בעתיד לעשות במקרה זה את הזריקות הנוספות של בוטוקס®.
תיידע את הרופא שלך על כל מחלות השרירים או המחלות של מערכת העצבים, כגון טרשת נפוצה, ALS, מחלת לו גריג, מיאסטניה גרביס או תסמונת למברט-איתון, מכיוון שיש לך סיכון מוגבר לתופעות לוואי חמורים בגלל המחלות הנ”ל, כולל הפרעות בליעה חמורות (קושי בבליעה) ומצוקה נשימתית (קשיי נשימה) וכל זה מקבלת מנות מומלצות של בוטוקס® לשלפוחית.
יש לומר לרופא אם יש לך הפרעות במערכת הנשימה בכלל. הרופא שלך ירצה לראות אותך במהלך הטיפול בבוטוקס® לשלפוחית הרגיזה הקשורה למחלות במערכת העצבים. סיכון מוגבר להחמרה באי ספיקה נשימתית קיים בחולים עם אי ספיקה נשימתית חמורה שקבלו בוטוקס®.
תופעת הדיסרפלקסיה האוטונומית בחולים שקבלו בוטוקס® לשלפוחית הרגיזה כתוצאה ממחלות במערכת העצבים:
הדיסרפלקסיה האוטונומית הקשורה לזריקות של בוטוקס® עלולה להתרחש בחולים שקיבלו אותו לשלפוחית הרגיזה כתוצאה ממחלות במערכת העצבים בזמן ההזרקה. הופעת הדיסרפלקסיה האוטונומית דורשת טיפול חירום רפואי. בניסויים קליניים, הדיסרפלקסיה האוטונומית לעתים קרובות יותר הופיעה בחולים שקיבלו 200 יחידות של בוטוקס® בהשוואה לפלצבו (1.5% לעומת 0.4%, בהתאמה).
יש לדווח לרופא שלך על כל המחלות רפואיות מהם את/ה סובלת, זה כולל אם יש לך בעיות דימום, יש תוכניות לעבור ניתוח, עבר ניתוח בפנים, סובלת מחולשת השרירים במצח, כגון בעיות בהרמת הגבות, עפעפיים כמו גם הורדתם, שינויים חריגים אחרים בפנים, תסמינים של דלקת בדרכי שתן: כאב או תחושת הצריבה בעת מתן השתן, תכיפות ודחיפות חמורים או חום; בעיות בהתרוקנות שלפוחית השתן, בהריון או מתכננת להיכנס להריון (לציין, זה לא ידוע האם בוטוקס® יכול לפגוע בעובר); מניקה או מתכננת להניק (לציין, לא ידוע האם בוטוקס® חודר לחלב אם).
יש לדווח לרופא על כל התרופות שאתה לוקח, כולל תרופות מרשם וללא מרשם, ויטמינים ותרופות הומיאופתיות. שימוש בבוטוקס® עם תרופות מסוימות עשוי לגרום לתופעות לוואי רציניות. אל תתחיל/י תרופות חדשות עד שסיפרת לרופא שקיבלת בוטוקס® בעבר.
יש לומר לרופא אם קיבלת כל מוצר אחר של רעלן בוטולינום ב-4 חודשים האחרונים כגון Mioblok ®, Dysport® או Xeomin®; לאחרונה קיבלת אנטיביוטיקה בזריקה, לקחת מרפי שרירים, נטלת תרופות להצטננות או אלרגיה, תרופות מרדימות קשות, נטלת תכשירים נוגדי טסיות (לדוגמא, אספירין) או תרופות נוגדות קרישה (מדללי דם).
תופעות לוואי אחרות של בוטוקס® כוללות: יובש בפה, אי נוחות או כאב באזור הזריקה, עייפות, כאבי ראש, כאבי צוואר, בעיות בראייה: ראייה כפולה, ראייה מטושטשת, ירידה בחדות הראייה, צניחת העפעפיים או נפיחות שלהם ועיניים יבשות. אנשים המקבלים את הטיפול בבוטוקס® יכולים לסבול גם מתופעות הלוואי במערכת השתן עצמה: דלקות בדרכי שתן, כאבים ההשתנה או צריבה במתן השתן ו/או חוסר יכולת לרוקן את שלפוחית השתן – שארית השתן. אם יש לך קושי בריקון שלפוחית השתן לאחר שקבלת זריקת בוטוקס®, ייתכן שתצטרך/י להשתמש בצנתורים עצמיים לסירוגין עד ששלפוחית השתן שלך תתחיל להתרוקן בעצמה.
דבר/י עם הרופא שלך על הטיפול.
ראה/י עלון התרופה המלא, הכולל את האזהרות לפני השימוש באריזת תרופה.